Bolingo en Crestan op recordjacht in Luik, wereldkampioen Carabin wil schitteren voor eigen publiek

Golazo
Golazo

Op woensdag 19 juni vindt de 22ste editie van de Meeting International d’Athlétisme de la Province de Liège plaats. Cynthia Bolingo doet in de Province Naimette Arena een aanval op het Belgisch record op de 300 meter, Eliott Crestan probeert het BR op de 600 meter scherper te stellen. De toeschouwers in Luik mogen zich ook verheugen op de komst van Luikenaar en drievoudig wereldkampioen para-atletiek Maxime Carabin.

De Meeting International d’Athlétisme de la Province de Liège zal ook dit jaar opnieuw het kruim van de Belgische atletiek en internationale topatleten mogen verwelkomen. Enkele weken voor de Olympische Spelen van Parijs zal ook in Luik de olympische sfeer voelbaar zijn. Wie nog niet geplaatst is voor Parijs kan in de gezellige Province Naimette Arena één van de laatste kansen grijpen om een olympisch ticket in de wacht te slepen. Voor wie wel al zeker is van Parijs is Luik de ideale meeting om de olympische vorm aan te scherpen.

Tot die tweede categorie atleten behoort Cynthia Bolingo. De nummer 5 op de 400 meter van het WK atletiek 2023 loopt op de Meeting International d’Athlétisme de la Province de Liège de 300 meter. Ze doet op deze eerder ongebruikelijke afstand een aanval op haar eigen Belgisch record, dat sinds augustus 2022 op 36.47 staat. Helena Ponette, Bolingo’s collega bij de Belgian Cheetahs, staat in Luik ook aan de start van de 300 meter.

Eliott Crestan, dit voorjaar op het WK indoor goed voor brons op de 800 meter, waagt zich op de Meeting International d’Athlétisme de la Province de Liège aan de 600 meter. Ook hij doet een aanval op het Belgisch record: de 1:15.35 van Joeri Jansen dateert al uit 2002! Crestan zal het in Luik opnemen tegen onder andere de Keniaan Ferguson Rotich, de vice-olympische kampioen op de 800 meter van Tokio.

Wie pas onlangs een Belgisch record gelopen heeft, is hordeloper Michael Obasuyi. Ook hij zal van de partij zijn in Luik op 19 juni. Kan hij zijn toptijd van 13.20 op de 110 meter horden nog aanscherpen? In diezelfde race wordt het ook een blij weerzien met Julien Watrin.

Andere Belgen om naar uit te kijken zijn zeker ook hoogspringer Thomas Carmoy (die het opneemt tegen onder andere ex-wereldkampioen Bohdan Bondarenko en ex-Europees kampioen Mateusz Przybylko), polsstokspringer Ben Broeders, sprintster Rani Rosius (op de 100 meter) en tweevoudig wereldkampioene vijfkamp Noor Vidts (die de 100 meter horden zal lopen).

Ook drievoudig regerend wereldkampioen para-atletiek Maxime Carabin zal te bewonderen zijn op de Meeting International d’Athlétisme de la Province de Liège. Op het WK in het Japanse Kobe deze maand pakte de Luikse wheeler in de T52-klasse goud op de 100, 400 meter en 1500 meter. In de Province Naimette Arena zal Carabin voor eigen publiek zijn opwachting maken op de 100 meter.

Tickets zijn tot en met dinsdag 18 juni hier gratis te downloaden of zijn op woensdag 19 juni vanaf 17u te koop aan 10 euro per stuk aan de hoofdingang van de Province Naimette Arena.

Deel dit bericht