Arnaud Art en Ben Broeders jagen op Belgisch record in Luik

artliege
Arnaud Art en Ben Broeders zijn de grote Belgische namen die het polsstokspringen voor hun rekening nemen op de Meeting International de la Province de Liège. Art verbeterde vorig jaar het Belgisch record op de meeting, terwijl Broeders deze zomer al goed was voor de WK-limiet. Het duo kan op stevige buitenlandse concurrenten rekenen.

Arnaud Art en Ben Broeders zijn twee publiekstrekkers op de Meeting International de la Province de Liège. De polsstokspringers toonden de afgelopen jaren wat ze in hun mars hebben. Art verbeterde vorig jaar nog het Belgisch record in Luik. De 26-jarige atleet was toen goed voor 5m72, maar kende een moeizame start van zijn zomer. Daardoor is Art nog op zoek naar de WK-limiet. In Luik krijgt hij een ideale gelegenheid om zijn prestatie van vorig jaar te evenaren en zich zo te verzekeren van het WK in Doha.

Broeders sprong vorige week naar een stevig persoonlijk record en de WK-limiet van 5m71. De Leuvenaar verkeert in de vorm van zijn leven en zou wel eens durven jagen op het Belgisch record van Art. Midden juli gaat de Europese beloftekampioen op zoek naar een medaille op de Universiade in Napels, vervolgens zakt hij af naar Luik. De Belgen krijgen er het gezelschap van drie polsstokspringers van hun niveau.

De Nederlander Menno Vloon was in 2017 goed voor 5m85. Voorlopig deed Vloon niet beter dan 5m51. ‘Pole Vlo’ moet dus nog beter doen om naar Doha te trekken. De Chinees Yao Jie zal hem daarin bijstaan. Yie sprong de afgelopen weken al over 5m71 en is dus de ideal concullega voor Vloon en de Belgen. De Duitser Malte Mohr ging in het verleden al over een pittige 5m91 en kan daardoor evengoed meedingen naar winst.

Deel dit bericht