Elise Vanderelst: ‘Hoop halve finale te halen in Tokio’

vanderelst300621
Voor Nafi Thiam en Elise Vanderelst was de 19de Meeting International d'Athlétisme de la Province de Liège een belangrijke test met het oog op de Olympische Spelen van Tokio. Thiam maakte van de gelegenheid gebruik op de 100m horden om haar laatste voorbereidingswedstrijd af te werken, alvorens ze afzakt naar Tokio om haar olympische titel op de zevenkamp te verdedigen. Vanderelst scherpte haar snelheid aan tijdens de 800m en hoopt in Tokio de halve finales te bereiken op de 1500m.
“Het doet deugd om hier in actie te komen, aangezien ik in de buurt woon en het ook mijn trainingspiste is”, aldus olympisch kampioene Nafi Thiam. “Ik voel me heel goed en de voorbereiding met het oog op Tokio is vlot verlopen”, voegde Thiam, die op de 100m horden afklokte na 13″64, toe. Elise Vanderelst verscheen aan de start van de 800m. Voor de Europese indoorkampioene op de 1500m was haar uitje naar de kortere afstand een ideale snelheidsprikkel. Met 2’03″96 finishte de Belgische recordhoudster op de 1500m op de vierde plaats. 
“Het blijft een goede tijd, want de 800m is zeker niet mijn favoriete afstand. Ik voel dat mijn conditie goed is en hoop die lijn door te kunnen trekken naar de Olympische Spelen toe. In Tokio hoop ik de halve finale te halen op de 1500m. Dat lijkt het hoogst haalbare, aangezien de concurrentie stevig is”, verklaarde Vanderelst. Komende zaterdag valt de atlete het BR op de 1000m aan op de KBC Nacht in Heusden-Zolder.

Deel dit bericht