Nafi Thiam: ‘Dit is de perfecte meeting op het perfecte moment’

thiam2206
In Luik is de Province Naimette Arena woensdag officieel ingehuldigd. In dit vernieuwde atletiekstadion vindt op woensdag 29 juni de 20ste editie van de Meeting International d?Athlétisme de la Province de Liège plaats. Olympisch kampioene op de zevenkamp Nafi Thiam zal er deelnemen aan de 100 meter horden en aan het hoogspringen. Ook Anne Zagré, Rani Rosius, Eliott Crestan en Thomas Carmoy tekenen present in Luik, net als paralympiër Roger Habsch.

Het wordt Thiams zevende deelname aan de Meeting International d’Athlétisme de la Province de Liège. “Het is altijd leuk om aan een wedstrijd in eigen stad te kunnen meedoen, voor eigen publiek”, aldus Thiam. “Ik kom hier altijd graag naartoe en ben blij dat er een gloednieuwe piste vlakbij mijn deur ligt. Dit jaar past de meeting perfect in mijn voorbereiding op het WK.” Dat wereldkampioenschap vindt van 15 tot 24 juli plaats in het Amerikaanse Eugene.

Met het hoogspringen en de 100 meter horden zal Thiam voor het eerst twee events combineren op de Meeting Liège. Het hoogspringen is Thiams sterkste nummer op de zevenkamp met een persoonlijk record van 2m02, op de 100 meter horden bedraagt haar PR 13.34. “Dit zijn niet toevallig de twee nummers waaraan ik nog het meeste schaafwerk heb voor het WK”, verklaart Thiam haar keuze. “In het hoogspringen wil ik volgende week bijvoorbeeld mijn aanloop nog verder finetunen”, aldus de 27-jarige dubbele olympische kampioene.

Op de 100 meter horden zal Thiam zich in Luik kunnen meten met Belgiës beste hordeloopster, Anne Zagré. Ook de Brusselse is in volle voorbereiding op het WK. Een andere Belgische WK-ganger, 800 meter-loper Eliott Crestan, loopt volgende week in de Province Naimette Arena de 600 meter. De toeschouwers in Luik zullen ook hoogspringer Thomas Carmoy en sprintster Rani Rosius (100 meter) kunnen aanmoedigen. Op het BK in Gentbrugge komend weekend krijgt dit duo een ultieme kans om de WK-limiet te halen.

Olympische kampioene en paralympische medaillewinnaar

Internationale toppers om op 29 juni naar uit te kijken in Luik zijn onder andere de meervoudige Zuid-Afrikaanse olympisch kampioene Caster Semenya (5000 meter), de Jamaicaanse indoorwereldkampioene van de 4×400 meter Tiffany James (400 meter) en de Australiër Peter Bol (600 meter), die op de Olympische Spelen in Tokio met een vierde plaats op de 800 meter net naast een medaille greep.

Roger Habsch pakte vorig jaar in Tokio wel eremetaal. De Luikse rolstoelatleet won op de Paralympics brons op de 100 en 200 meter voor wheelers (T51) en wil volgende week voor eigen publiek in de Province Naimette Arena de 100 meter op zijn naam schrijven. De 100 meter voor wheelers is het tweede nummer van het hoofdprogramma, dat om 20u van start gaat en omstreeks 22u zal eindigen. Het voorprogramma van de Meeting International d’Athlétisme de la Province de Liège begint om 17u met diverse jeugdwedstrijden.

Vernieuwde sporttempel ingehuldigd

Alle atleten zullen volgende week in perfecte omstandigheden het beste van zichzelf kunnen geven. Het oude Stade de Naimette-Xhovémont is met de steun van de provincie Luik volledig gerenoveerd en omgedoopt tot de Province Naimette Arena. Katty Firquet, Provinciale gedeputeerde Ondervoorzitter (Sport), heeft de vernieuwde sporttempel woensdag officieel ingehuldigd.

Meer info over de Meeting International d’Athlétisme de la Province de Liège op www.meetingliege.be. Tickets zijn tot en met dinsdag 28 juni gratis te downloaden via de website of zijn op woensdag 29 juni vanaf 16u te koop aan 10 euro per stuk aan de hoofdingang van de Province Naimette Arena.

Deel dit bericht