Steeds hoger, steeds sneller

mipl
De Zuid-Afrikaanse sprinter Clarence Munyai en de Belgische polsstokspringer Ben Broeders kijken uit naar de 18de Meeting International d'Athlétisme de la Province de Liège. Tijdens een persconferentie in het Ramada Hotel in Luik blikten ze vooruit op de meeting van woensdag.

Broeders, Belgisch recordhouder met 5m76, heeft zijn ticket voor het WK in Doha reeds beet. De Leuvenaar is nog vier centimeter verwijderd van de limiet voor de Olympische Spelen in Tokio, die op 5m80 ligt. Hij heeft veel vertrouwen om die olympische droom waar te maken, maar daarvoor moet hij dus nog verbeteren. “Of ik de limiet dit jaar nog haal? Ik hoop dat het mogelijk is, het verschil is slechts vier centimeter. Met een sterke tegenstand en onder goede omstandigheden moet het echt mogelijk zijn”, stelt hij.

Zorgt de strijd met Arnaud Art, van wie hij het Belgische record afsnoepte, voor een extra motivatie? “Het motiveert me wel”, stelt Broeders. “Toen ik jonger was, streed mijn broer met Arnaud. “Ik zag hem toen geweldige sprongen maken. Het is dus erg leuk om nu samen te springen. Daarnaast is hij ook een goede vriend. Ik hoop dus op een leuke sfeer en goede prestaties. En waarom geen nieuw Belgisch record?”

Broeders heeft voorlopig geen plannen om naar het buitenland te trekken. “Ik heb nog drie jaar te studeren, dus ik blijf voorlopig in Leuven. We hebben goede contacten met Nederland en we trainen samen met springers uit Leverkusen. De nodige kennis is nog niet voorhanden in België, maar we zijn op de juiste weg.”

Onze twee landgenoten zijn niet de enige kanshebbers in Luik. De Duitser Malte Mohr, met een persoonlijk record van 5m91, hoort eveneens tot de favorieten.

MEETINGRECORD?

Broeders werd tijdens de persconferentie in het Ramada Hotel in Luik vergezeld door de Zuid-Afrikaanse sprinter Clarence Munyai, die voor het eerst in België zal lopen. “Het is mooi hier!”, brak hij de ban. Munyai, die aan twee wedstrijden zal deelnemen in België, toonde meteen zijn ambities. “Ik hoop dat ik woensdag, op de 300 meter, het meetingrecord kan breken. Zaterdag (op de 200 meter tijdens de KBC Nacht in Heusden-Zolder) probeer ik mijn beste tijd van het seizoen te lopen”. Het huidige record op de 300 meter in de Meeting International de la Province de Liège staat nog steeds op naam van Jonathan Borléé, die in 2012 in 31.87 naar de zege snelde.

NIEUWE PISTE

In de rand werd ook nog bevestigd dat het Naimette-Xhovément stadion in 2020 een nieuwe piste zal krijgen, samen met een nieuw gedeelde voor de spring- en werpdisciplines. Een uitgelezen manier om de verlengingen van de samenwerking met Golazo sports tot 2024 in de verf te zetten.

Deel dit bericht