Winst voor Camille Laus, Cynthia Bolingo, Thomas Carmoy en Ben Broeders in Luik, Nafi Thiam draait warm

Belgian Camille Laus pictured in action during the women's 600m, at the 2023 edition of the 'Meeting International d'Athletisme de la Province de Liege' athletics event in Liege, Wednesday 12 July 2023. 
BELGA PHOTO ERIC LALMAND
Belgian Camille Laus pictured in action during the women's 600m, at the 2023 edition of the 'Meeting International d'Athletisme de la Province de Liege' athletics event in Liege, Wednesday 12 July 2023. BELGA PHOTO ERIC LALMAND

Nafi Thiam maakte van de 21e Meeting International d’Athlétisme de la Province de Liège gebruik om haar voorbereiding op het WK te finetunen. Pieter Sisk en Camille Laus flirtten met Belgische records op de 600 meter, terwijl Cynthia Bolingo, Thomas Carmoy en Ben Broeders hun individuele onderdelen wonnen.

Net als de zon was het publiek op woensdag 12 juli op de afspraak in de Province Naimette Arena om de atleten aan het werk te zien. En er was amper tijd om jezelf te vervelen tijdens een bruisende avond.

Nafi Thiam was dit jaar opnieuw één van de toppers op de Meeting International d’Athlétisme de la Province de Liège. De wereld- en regerend olympisch kampioene op de zevenkamp nam deel aan het verspringen, op zoek naar haar positie in de aanloop naar de wereldkampioenschappen in Boedapest volgende maand (19-27 augustus). Een tweede plaats achter de Burkinese atlete Marthe Koala (6m58) met een beste sprong van 6m47 was het resultaat.

“Ik was tevreden over mijn aanloop”, vertelde Nafi voor de camera aan Tipik. “Daardoor was de luchtfase een beetje in freestyle. Ik dacht er niet te veel over na, ik was er te zeer op gebrand om een goede prestatie neer te zetten. Er was ook wel wat stress aanwezig. De laatste tijd ondervond ik wat hinder aan de pezen en ik denk dat we hier een oplossing hebben gevonden. Tijdens de wedstrijd ging het goed, daar ben ik blij om. Er zijn dus goede en slechte punten om te onthouden. In ieder geval was het een geweldige ontmoeting met een fantastisch publiek, dat er de hele tijd dicht op zat, in een geweldige sfeer”.

Ben Broeders zette recent een mooie prestatie neer tijdens de Wanda Diamond League in Stockholm (5m72), maar in Luik bleef de lat wat lager liggen. Een sprong van 5m42 was echter genoeg voor de Belgische polsstokhoogspringer om de wedstrijd te winnen. Thomas Carmoy won het hoogspringen (2m23): onze landgenoot deed het beter dan de Oekraïner en voormalig wereldkampioen Bohdan Bondarenko (2m20).

Op de 400 m bij de vrouwen maakte Cynthia Bolingo indruk met een beste seizoenstijd van 50,69, haar derde beste chrono ooit. In aanloop naar het WK een perfecte boost voor het zelfvertrouwen. De Luikse paralympiër Roger Habsch werd verrast op de 100 m wheeler en eindigde als tweede (19,36) achter Remi Kizito (18,24).

Camille Laus (1ste in 1’26″27) en Pieter Sisk (5de in 1’16″39) deden een gooi naar het Belgisch record op de 600m, maar kwam net te kort. Sandra Stals (1’25″91) en Joeri Jansen (1’15″35), die 21 jaar geleden in Luik het BR liepen, blijven zo in de tabellen staan.

De Belgian Falcons wilden zich in Luik kwalificeren voor het WK. Het Belgische 4×100 m estafetteteam, dat met twee ploegen aan de start verscheen, slaagde er niet in om hun huidige besttijd (38″73) te verbeteren: met tijden van 39″48 en 42″92 eindigden ze achter Spanje (39″06) en Kenia (39″30). De strijd om een ticket voor Boedapest is echter nog niet voorbij.

Deel dit bericht