Zagré kan zorgeloos schitteren op hoge horden in Luik

zagreluikcover
Anne Zagré kan na afgelopen zondag met een gerust hart de komende wedstrijdweken aanvatten. De 29-jarige Belgische recordhoudster op de 100m horden liep de WK-limiet in La Chaux-de-Fonds en is nu in volle voorbereiding op de Meeting International de la Province de Liège.

Anne Zagré zag de voorbije jaren door blessureleed in het water vallen. De Belgische recordhoudster is echter net op tijd in vorm met het oog op een ongewone atletiekzomer. Dat bewees ze afgelopen zondag door in het Zwitserse La Chaux-de-Fonds. Haar 12″96 was haar snelste tijd sinds de reeksen op het WK in Londen van 2017. In Luik kan Zagré absoluut nog sneller gaan en wie weet komt ze al in de buurt van haar bijna vier jaar oude Belgisch record (12″71).

Onze landgenote zal de overwinning echter niet op een presenteerblaadje krijgen. Ayako Kimura is de Japanse recordhoudster op de hoge horden met 13″03 en wil zichzelf maar al te graag bewijzen met het oog op de Olympische Spelen in haar eigen land van volgend jaar. Verder is het ook uitkijken naar Beate Schrott, die in 2012 brons won op het EK. De Oostenrijkse met een PR van 12″82 is ook bekend als vrouw van de tweede beste hinkstapspringer aller tijden, de Amerikaan Christian Taylor.

Deel dit bericht